• Suche
  • Radfahren Hauptplatz Hartberg © Hartbergerland - Bernhard Bergmann

    Fietsvakantie in Oost-Stiermarken

    Heerlijk fietsen in het groene Oost-Stiermarken

    Gezellig fietsen in de tuin van Oostenrijk

    Een fietsvakantie in Stiermarken heeft zoveel te bieden – vooral wanneer je deze doorbrengt op de fietsroutes in Oost-Stiermarken. Hier wacht je een heerlijke vakantiebelevenis midden in de natuur, met een glas wijn en alle tijd van de wereld.

    Fietsen in Oost-Stiermarken is zoals al zittend wandelen: wel veeleisend, maar overwegend aangenaam. Waarom zou je je haasten, als er in de tuin van Oostenrijk zoveel te zien en beleven is?

    De fietspaden in Oost-Stiermarken bieden alles wat je hartje begeert: glooiende heuvels, bloeiende weiden, weelderige boomgaarden, kabbelende rivieren, ontspannen dorpen en steden. Hier fietst je omringd door een prachtig landschap. Bij dit aanzien valt je mond open van verbazing. In de tuin van Oostenrijk mogen uiteraard regionale lekkernijen niet ontbreken. En die vind je er altijd om de hoek. Waar “100% Oststeiermark” op staat, komen je kuiten en gehemelte volledig aan hun trekken!

    Apfelland © Strassegger

    Tourismusverband Oststeiermark

    Schloss 1
    8225 Pöllau, Austria
    +43 3335 47147 info@oststeiermark.com

    Naar de website Catalogus bestellen

    De gastronomie speelt bij het fietsen in Oost-Stiermarken de hoofdrol

    Regionale specialiteiten zijn in Oost-Stiermarken steeds om de hoek te vinden. Direct geperste fruitsappen, jonge wijnen of een heerlijke plank met lekkernijen – de horeca-uitbaters in de omgeving staan steeds paraat voor een smakelijke pauze.

    In de vele herbergen, wijntavernes en bekroonde restaurants zullen hongerige fietsers zeker in vervoering raken. Wil je graag eens proeven? In Oost-Stiermarken word je verwend met regionale specialiteiten zoals Pöllauer Hirschbirne, Stollenkäse of ALMO-rundervlees. Een glas wijn van de zonnige kant van Oostenrijk – een traktatie voor alle zintuigen. Bij het fietsen in Oost-Stiermarken zal niemand hongerig of dorstig blijven!

    Catalogus bestellen

    Op de fietswegen van Oost-Stiermarken is er veel te ontdekken

    De tuinroute door Oost-Stiermarken is een genot voor alle zintuigen. Langs schilderachtige landschappen, boomgaarden, boerentuinen, velden en wateren ben je altijd goed versterkt – bijvoorbeeld in de herbergen en wijnlokalen langs de Romeinse Wijnroute. Tussen Hartberg en het Pöllau-dal eet je altijd regionaal!

    Van veeleisend tot volledig ontspannen: met de verscheidenheid aan tochten in Oost-Stiermarken kun je nauwelijks kiezen. Begeef je in de voetsporen van de keverboon, op de appelroute of de Romeinse Wijnroute. Of ontdek langs de fietsroute “Der große Jogl” maar liefst 11 gemeenten in de culinaire fietsregio. Lekkernijen en topgastronomie is er in overvloed op alle fietsroutes!

    Onze accommodaties bieden fietsers en genieters alles wat hun hartje begeert.

    Accommodaties in de omgeving


    De ideale accommodatie daar waar je je goed voelt. Ze dient om je terug te trekken, je te ontspannen,
    er even tussenuit te knijpen. Ze is een essentieel onderdeel van een perfecte fietsvakantie. Kies een accommodatie die bij je past.

    No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.

    Blog & recepten

    Dompel je volledig onder in de fietsbestemming. Leer de cultuur en haar mensen kennen.
    Beleef alle bijzonderheden bewust. Zo maak je van elke minuut van je fietsvakantie een waar genot.

    Catalogus bestellen!Oost-Stiermarken

      Uw boodschap:

      Beste vriend van plezierfietsen,

      Hartelijk dank voor uw aanvraag. Het verzoek wordt direct doorgestuurd naar de geselecteerde Velontour-bestemming.

      Met vriendelijke groet

      Uw Velontour-team

      Ontspannen
      en genieten

      Onze fietshotels zijn ideale uitgangspunten om de diverse regio's rondom op een sportieve, culturele, landschappelijke en culinaire manier te ontdekken. Van gezellige herbergen tot 4-sterrenhotels die alle voorzieningen bieden die het hart van een fietser begeert: in onze ideaal gelegen, fietsvriendelijke accommodaties is alles afgestemd op de behoeften van fietsvakanties uitgelijnd. Beweging, ontspanning en genieten worden hier gecombineerd om een ​​heel bijzondere vakantie-ervaring te creëren.